Bootkappen

Bootkappen kunnen worden geleverd met nieuwe beugels. Deze beugels worden door ons zelf gebogen en gemonteerd. Hierdoor kan u het model van de bootkap op uw wensen worden afgestemd.

De beugels zijn te leveren in aluminium 20 mm, of roestvrij staal 22 mm. of 25 mm. al het roestvrij staal is van de kwaliteit 3.16 De twee doeksoorten die wij het meest gebruiken voor het maken van een bootkap zijn:

 

Masacril:

Dit is een stof van geweven acrylgarens met aan de binnenzijde een  coating. Hierdoor is het uiterlijk van een geweven doek behouden en geeft een luxe uitstraling. Dit doek is erg goed te gebruiken in de donkere kleuren. In de lichte en beige-grijs tinten is het krijten van het doek iets meer zichtbaar en is meer kwetsbaar voor vuil.

https://contender-tt.com/nl/1/producten/sauleda-masacril.aspx

Stamoid Top:

Dit is een aan twee zijde met pvc gecoat doek. Hierdoor is het zowel binnen en buitenzijde goed schoon te maken. Wilt u een lichte kleur doek dan is dit het juiste materiaal. Dit materiaal blink uit door zijn lange levensduur en soepelheid. Door de pvc coating heeft dit materiaal een licht glans en zullen de trekpunten meer zichtbaar zijn. Zodra de kap wat ouder en wat vuiler zal worden zal dit minder opvallen doordat de glans minder wordt.

https://www.sergeferrari.com/nl-nl/producten/serie-stamoid/stamoid-top

Een bootkap wordt altijd door ons op de boot gemeten en gemonteerd, zodat een goede pasvorm altijd gewaarborgd is, en wij uw wensen in de bootkap kunnen verwerken.

Hieronder een kleine impressie hoe een bootkap wordt gemaakt.

  1. Beugels op maat zagen en het model van de kap bepalen, daarna de beugels vastzetten met linten zodat de meting kan beginnen.
  2. De bootkap wordt 3D gemeten met de proliner
  3. De meting wordt uitgewerkt op de computer en snij klaar gemaakt.
  4. De panelen worden gesneden met de cnc snijmachine
  5. Ramen en ritssluitingen worden in de panelen genaaid en de kap wordt in elkaar gezet en afgewerkt.
  6. de kap wordt op de boot gemonteerd waarbij alle bevestigingen worden ingeslagen.

De kap is klaar voor jaren lang plezier!

Voor verdere vragen of voor het maken van een offerte kunt altijd contact met ons opnemen.