Rolfoksystemen

Een rolreefsysteem is een zeer belangrijk onderdeel van de uitrusting op uw zeilboot dat veel bijdraagt tot uw veiligheid en comfort aan boord. U kunt met het voorzeil werken en het zeiloppervlak aan de weersomstandigheden aanpassen zonder uit de kuip te hoeven komen. Bovendien heeft een rolfoksysteem geen nadelige gevolgen voor de zeileigenschappen van uw boot. Wij van Zeilmakerij Houtkoop adviseren u een rolfok systeem van Plastimo. Deze systemen zijn gemaakt van de modernste materialen. Een rolfok systeem bestaat uit twee onderdelen te weten:

Het profiel

Dit profiel wordt over de bestaande verstaging geschoven. Er hoeft dus geen nieuwe verstaging gemaakt te worden. De profielen worden met koppel stukken verbonden. De profielen zijn voorzien van twee groeven, waardoor het hijsen van een andere fok of genua sneller kan. Dit voordeel is van toepassing bij bijvoorbeeld wedstrijdzeilen.

De trommel

De trommel zorgt ervoor dat het profiel gaat draaien. Deze trommel wordt bedient met een lijn die naar de kuip gaat dmv scepter geleide blokken. Bij het uittrekken van het voorzeil met de schoot rolt de lijn op in de trommel. Wilt u het voorzeil indraaien dan trekt u de lijn uit en zal het profiel de andere kant op draaien, waardoor het zeil om het profiel draait.

407 T
Plastimo 609
Plastimo 811

Iedere boot z’n eigen systeem

Hieronder een overzicht van de maten die Plastimo heeft.

 

406 T

609 T

811 T

Diameter voorstag

4-7 mm.

4-7 mm.

4-7 mm.

Max. voorstag lengte

6.75 meter

8.95 meter

11.40 meter

Max. oppervlakte voorzeil

12 m²

25 m²

35 m²

Voorlijk diameter

5 mm.

5 mm.

5 mm.

Capaciteit trommel

7 meter, Ø 5 mm.

13 meter, Ø 6 mm.

17,50 meter, Ø 8 mm.

Prijs.

€350,-

€645,-

€799,-

aanpassen fok bij aankoop van een nieuw systeem bij ons

€40,-

€60,-

€80,-

Wij raden aan om uw genua of fok te beschermen tegen uv. dit kan met een rolfohoes of met een baan van uv doek op het achter en onderlijk te naaien.

De montage van het systeem wordt over het algemeen door de klant zelf gedaan. Dit is vrij eenvoudig. Het systeem wordt geleverd met een duidelijke Nederlandse handleiding.

Voor verdere vragen of voor het maken van een offerte kunt altijd contact met ons opnemen.